Energie en frituurolie besparen door gebruik te maken van Idle Mode

Prijzen van frituurolie en energie blijven maar stijgen. Je kunt best veel doen om op deze zaken te besparen. Vandaar vanuit Interfastfood een reeks artikelen met informatie en tips.

In deze blog nemen wij u mee over de Idle Mode (stand-by modus) van de Henny Penny friteuses. Waarom is de Idle Mode van belang, hoe werkt de Idle Mode en wat levert het nou eigenlijk op?

In onze vorige blog hebben wij u meegenomen langs de zes vijanden van frituurolie. Eén van de vijanden van frituurolie is warmte. Door het juist gebruiken van de Idle Mode bespaar je dus energie én gaat je frituurolie langer mee.

Bespaart op energiekosten

De Idle Mode zorgt ervoor dat de friteuse in een rustige periode afkoelt naar 120°C. Dit zorgt ervoor dat de friteuse een stuk minder energie verbruikt. Zodra er een klant in de winkel komt kunt u de friteuse met één druk op de knop weer laten opwarmen, dit neemt maar 2 minuten tijd in beslag. U hoeft de friteuse dus niet helemaal uit te zetten. Het opwarmen van uit naar bedrijfstemperatuur van 176°C kost meer energie en duurt veel langer. Je bespaart dus enorm op energiekosten, maar houd wel een goede balans tussen wachttijden voor de klant en energie besparen.

Verlengt de levensduur van frituurolie

Zoals u kunt lezen in ons vorige artikel ‘de zes vijanden van frituurolie’ is warmte één van de dingen die de levensduur van de olie beïnvloed. Doordat de frituurolie tijdens de Idle Mode in temperatuur afzakt naar 120°C wordt de afbraak van frituurolie hierbij verminderd. Hierdoor gaat de frituurolie langer mee, dit betekent minder olieverbruik en een aanzienlijke besparing in de kosten voor frituurolie.

Eenvoudig te activeren en gebruiken

U kunt ervoor kiezen om de Idle Mode automatisch en / of handmatig te laten activeren. Het handmatig activeren kan (na het instellen in de computer) makkelijk door de 0 in te drukken. Wij adviseren u om dit altijd te doen, zodra het wat rustiger in de winkel is. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de Idle Mode automatisch te activeren dan hebben we verschillende opties:

 1. Na een bepaalde tijd dat de friteuse niet wordt gebruikt

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de Idle Mode automatisch in te laten schakelen nadat de friteuse 5 minuten niet wordt gebruikt.

 1. Altijd op hetzelfde tijdstip

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de Idle Mode altijd op hetzelfde tijdstip te laten inschakelen. Zodra u merkt dat het altijd van 14.00 uur tot 16.00 uur heel rustig in de zaak is kunt u de Idle Mode dan automatisch laten inschakelen.

Het gebruik van de Idle Mode is de supermakkelijk. Stel altijd de automatische activatie in. Zo heeft niemand er meer omkijken naar, wordt de spaarstand niet vergeten en bespaart u veel op energie- en frituuroliekosten.

Hoe stel ik de Idle Mode in op mijn Henny Penny friteuse?

Hieronder staat het stappenplan voor het instellen van de Idle Mode.

 1. Houdt P ingedrukt tot u in de 2e programma laag komt;
 2. Voer het wachtwoord in, deze kunt u bij ons opvragen;
 3. U zit nu in special menu’s;
 4. Ga met de pijl naar rechts naar Idle Mode;
 5. Zet, indien dit nog niet het geval is, Idle Mode aan;
 6. U gaat met de pijl naar rechts naar de volgende Idle Mode optie;
 7. Stel ‘use’ in op 0  als u nu op 0 drukt gaat de Idle Mode aan;
 8. U gaat met de pijl naar rechts naar de volgende Idle Mode optie;
 9. Stel ‘autoidle’ in op het aantal minuten dat voor u gewenst is, wij adviseren 5 minuten;
 10. U gaat met de pijl naar rechts naar de volgende Idle Mode optie;
 11. Stel hier de temperatuur in op 120°C;
 12. Houdt de I en de P ingedrukt om uit het menu te gaan;
 13. Idle Mode staat ingesteld.

Kortom: de Idle Mode is van belang om ervoor te zorgen dat u bespaart op zowel energie- als frituuroliekosten. Het is een modus die ervoor zorgt dat de friteuse minder energie verbruikt, de levensduur van frituurolie langer meegaat en eenvoudig te gebruiken is. Wij adviseren u daarom om altijd gebruik te maken van de Idle Mode en deze in te stellen op de automatische stand. Zo kan niemand het vergeten om de Idle Mode aan te zetten en bespaart de friteuse automatisch op energie- en frituurolie kosten.

Als u meer vragen heeft over de Idle Mode of de Henny Penny friteuses neem dan gerust contact met ons op.

« Terug naar overzicht

Interfastfood brochure 2023

Wij presenteren met trost onze nieuwe brochure! Met meer dan 40 jaar ervaring zijn we trots om jullie onze nieuwste concepten, producten en apparatuur te presenteren.

DOWNLOAD DE INTERFASTFOOD BROCHURE HIER