Henny Penny friteuse

Een Henny Penny friteuse helpt u bij het besparen op zowel energie- als frituuroliekosten

Omdat de prijzen van frituurolie en energie blijven stijgen hebben wij de afgelopen weken meerdere blogs geschreven met handige tips. Je kunt heel eenvoudig besparen op deze twee dingen met kleine handelingen.

In deze blog zetten wij de belangrijke zaken van de vorige drie blogs nog eens op een rij. Wat zorgt ervoor dat uw frituurolie sneller aan vervanging toe is, wat kunt u doen om de levensduur van frituurolie te verlengen en hoe kunt u op energiekosten besparen?

Oliemanagement

De zes vijanden van frituurolie

Frituurolie is onze vriend maar het heeft ook zeker vijanden. Er zijn verschillende dingen die de levensduur van frituurolie beïnvloeden. Wij noemen dit de zes vijanden van frituurolie:

 • Warmte
 • Zuurstof
 • Water
 • Breading
 • Zout
 • Zeep

Onze tips om je frituurolie langer mee te laten gaan

Aan de hand van de volgende zes tips beïnvloed je de levensduur van frituurolie in positieve zin:

 1. Gebruik branddeksels
 2. Filteren
 3. Verwijder overtollig ijs van diepgevroren producten
 4. Seasoning van de producten doe je nooit boven de friteuse
 5. Gebruik Idle Mode
 6. Vervang je frituurolie pas echt als het moet

Lees hier de blog over de zes vijanden van frituurolie.

Idle Mode

Bespaart op energiekosten

De Idle Mode zorgt ervoor dat de friteuse in een rustige periode afkoelt naar 120°C. Dit zorgt ervoor dat de friteuse een stuk minder energie verbruikt.

Verlengt de levensduur van frituurolie

Doordat de frituurolie tijdens de Idle Mode in temperatuur afzakt naar 120°C wordt de afbraak van frituurolie verminderd.

Eenvoudig te activeren en gebruiken

U kunt ervoor kiezen om de Idle Mode automatisch en / of handmatig te laten activeren. Wij adviseren u om de Idle Mode altijd aan te zetten, zodra het wat rustiger in de winkel is. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de Idle Mode automatisch te activeren, daarvoor hebben we verschillende opties:

 1. Na een bepaalde tijd dat de friteuse niet wordt gebruikt
 2. Altijd op dezelfde tijd

Het gebruik van de Idle Mode is de supermakkelijk. Stel altijd de automatische activatie in. Zo heeft niemand er meer omkijken naar, zo wordt de spaarstand niet vergeten en bespaart u veel op energie- en frituuroliekosten.

Lees hier de blog over Idle Mode.

Filteren

Waarom is frituurolie filteren belangrijk?

Vervuiling, zoals kruim en loslatende stukjes van het gebakken product zorgt ervoor dat de frituurolie sneller achteruitgaat en dat u de frituurolie sneller moet vervangen. Daarnaast heeft het negatieve invloed op de geur, kleur en smaak van de producten. Door de frituurolie regelmatig te filteren haalt u de vervuiling uit de frituurolie / vetpan.

Levensduur frituurolie met meer dan 75% verlengen

Door gebruik te maken van de Henny Penny Prime Filterpads kun je de levensduur van frituurolie met wel 75% verlengen.

Voordelen Prime Filterpads:

 • Verlengt de levensduur van olie en verlaagt hierbij de olie- en arbeidskosten
 • Verbetert de kwaliteit van de producten door de ‘’Sweet Spot’’ van de frituurolie te verlengen
 • Verwijdert vaste deeltjes
 • Verwijdert onopgeloste onzuiverheden die onaangename smaken, geuren en kleurvorming veroorzaken
 • Filterbak gemakkelijker schoon te maken door polymeren uit olie te verwijderen die donkere, plakkerige afzettingen veroorzaken
 • Dikte van de pad voor een actiever filteroppervlak
 • Eenvoudig en handig in gebruik

Hoe vaak en op welke temperatuur moet je filteren?

De frequentie van filteren hangt van twee dingen af.

 1. Hoe vaak wordt de friteuse gebruikt
 2. Wat wordt er in de friteuse bereidt?

De Henny Penny friteuses maken het mogelijk om op bedrijfstemperatuur van 176°C te filteren. De Henny Penny Evolution Elite is speciaal ontwikkeld rondom filteren terwijl andere friteuses hiervoor zijn aangepast.

De express filter van de Henny Penny friteuse neemt zo’n 2 minuten tijd in beslag. Dit betekent dat er snel weer gebakken kan worden. Een goede balans tussen schone frituurolie en wachttijd.

Filteren van de Henny Penny friteuse

De Henny Penny friteuses zijn ontwikkeld rondom filteren. Het filteren gaat automatisch en de vervuiling blijft in de filterbak achter. De frituurolie inclusief de kruim en losgekomen delen van de producten gaan door een kruimvanger en door een filterpad van magnesolpoeder. Hierdoor worden de vuile delen uit de frituurolie gehaald en kan de schone frituurolie terug de vetpan in.

Lees hier de blog over filteren.

Conclusie

Er zijn dus kleine en grotere dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je bespaart op energie- en frituuroliekosten. Onze tips zijn eenvoudig op te volgen en zorgen ervoor dat je veel kunt besparen, volg deze daarom ook op.

De Henny Penny friteuses dragen enorm bij aan de besparing op energie- en frituuroliekosten. Doordat de friteuse is gebouwd met de verschillende opties, zoals Idle Mode en filteren op bedrijfstemperatuur, is het voor iedereen heel eenvoudig om te gebruiken. Sterker nog, doordat bijna alles automatisch gaat heeft u hier bijna gaan omkijken meer naar. Een win-win!

Wilt u meer weten over energie- en frituuroliekosten besparing, Idle Mode, filteren of de Henny Penny friteuses? Neem gerust contact met ons op, zodat wij u hierbij kunnen ondersteunen.

« Terug naar overzicht

Interfastfood brochure 2023

Wij presenteren met trost onze nieuwe brochure! Met meer dan 40 jaar ervaring zijn we trots om jullie onze nieuwste concepten, producten en apparatuur te presenteren.

DOWNLOAD DE INTERFASTFOOD BROCHURE HIER